Reparatii AdBlue

HomeReparatii AdBlue

Reparatii AdBlue

Oferim servicii profesionale de reparatie sisteme AdBlue (SCR).

AdBlue este denumirea populara a sistemului de Diesel Exhaust Fluid (DEF). Este un lichid ce continue 32,5% uree si 67,5% apa deionizata. Lichidul are ca rol reducerea emisiilor de monoxid de azot si dioxid de azot ce apar in urma functionarii motorului. Aceste noxe sunt produse de motoarele ce folosesc sisteme de reducere catalitica selective. Lichidul este injectat in evacuare unde, in urma unei reactii chimice, noxele sunt descompuse in azot si apa. Motoarele diesel modern folosesc AdBlue cu scopul de reducere a noxelor. Lichidul AdBlue este inodor, incolor si inflamabil. Principala substanta, ureea, este obtinuta prin procedee industriale ce combina dioxidul de carbon si amoniacul la presiuni si temperaturi inalte. Rezultatul fiind urea solida (cristale solubile in apa).

Lichidul AdBlue rezista pana la -11 grade dar sistemele SCR au instalate solutii de preincalzire.

AdBlue este folosit de ani buni pentru autocamioane de mare tonaj, recent intrand pe piata automobilelor cu motoare diesel. In prezent, majoritatea autovehiculelor cu motoare diesel de ultima generatie sunt dotate cu sisteme de AdBlue cu scopul de a atinge normele de poluare Euro 6.

Adblue nu are rol de aditiv si nu se adauga peste carburant. Este o solutie separata care se stocheaza intr-un rezervor separat. Cand masina este livrata, ea de obicei vine cu rezervorul de AdBlue plin cu suficient lichid pana la urmatoarea revizie.

Unde gasesc Adblue si cat ma costa?

De obicei, rezervorul de AdBlue poate fi completat in cadrul reviziei periodice. Nivelul va fi verificat in cadrul reviziei iar, daca clientul doreste se poate completa. Este posibil ca rezervorul de AdBlue sa se goleasca inainte de revizie, caz in care poate fi achizitionat un bidon de AdBlue de la orice benzinarie. Un Bidon de 10L de AdBlue costa in jur de 80 RON (la benzinarii). Achizitia se poate face si online, insa, acolo se vand de obicei cantitati mari destinate transportatorilor cu parcuri de autocamioane. In timpul completarii cu AdBlue, aveti grija la scurgerile de lichid pe partile vopsite ale automobilului, existand pericolul coroziunii.

Cat AdBlue consuma o masina?

Consumul de AdBlue variaza in functie de consumul de motorina si de distanta parcursa. Un autocamion, spre exemplu, consuma in jur de 1-1,5 litri de AdBlue la fiecare 100 km. Camioanele insa, vin cu rezervoare de AdBlue de 60 litri, un plin de rezervor fiind sufficient pentru 6000 km. Un automobil cu un motor de 3.0 L diesel poate parcurge, cu un rezervor plin, circa 15,000 km. Exista si producatori care spun ca un litru de AdBlue este suficient pentru 1000 km.

Daca vrei sa stii mai mult te invitam sa urmaresti acest material

Contacteaza-ne